Χελιδόνης Εμμανουήλ

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης εργάζεται ως ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος στο Ηράκλειο, Κρήτης και είναι  Ομότιμος Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του οργάνωσε και διηύθυνε με εξαιρετικά αποτελέσματα την Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική των Ιατρικών σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών και Ηρακλείου, Κρήτης.

Υπήρξε και είναι πηγή έμπνευσης για τους μαθητές και συνεργάτες του. Δεν έκρυψε κανένα μυστικό επαγγελματικής επιτυχίας από κανένα συνάδελφο και άνοιξε λεωφόρους προόδου και επαγγελματικής ανέλιξης, όσων είχαν την τύχη να τον έχουν διδάσκαλο ή όσοι του ζήτησαν επιστημονική βοήθεια.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης συνέγραψε με πολλούς συνεργάτες το σύγγραμμα ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ. Έκανε μαζί με τους συνεργάτες του εκατοντάδες δημοσιεύσεις στο διεθνή και Ελληνικό Ιατρικό τύπο και περιοδικά, ενώ έκανε αναρίθμητες χειρουργικές επεμβάσεις όλου του φάσματος της σύγχρονης Ωτορινολαρυγγολογίας.

Η δραστηριότητά του αυτή συνεχίζεται πλέον στον Ιδιωτικό τομέα μετά τη λήξη της θητείας του ως Πανεπιστημιακού καθηγητή Στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης είναι οπαδός της δημιουργικής νόησης. Αυτό είχε ως επακόλουθο να τροποποιεί τις τεχνικές διαφόρωνν χειρουργικών επεμβάσεων και να αναζητάει απεγνωσμένα διαγνωστικές και θεραπευτικές λύσεις.

Ήδη από τη δεκαετία του 70 ήταν ο πρώτος που πέρασε το μήνυμα ότι σε κάθε περίπτωση ρινολογικού λειτουργικού προβλήματος πρέπει να γίνεται αλλεργιολογικός έλεγχος από τον ωτορινολαρυγγολόγο. Μέσα  αυτό πνεύμα με κατηύθυνε, ως εκπαιδευτής μου, στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Αθηνών να ασχοληθώ με τη διάγνωση και θεραπεία των ωτορινολαρυγγολογικών αλλεργικών παθήσεων, πείθοντάς με να μετεκπαιδευτώ στο εξωτερικό, πράγμα που έκανα και του είμαι ευγνώμων γιαυτό.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης παρότρυνε δεκάδες νέων ωτορινολαρυγγολόγων να κάνουν διδακτορική διατριβή και τους βοήθησε με το ερευνητικό βλέμμα του να τις ολοκληρώσουν και δημοσιεύσουν.

Έχοντας πάντοτε ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες ο Εμμανουήλ Χελιδόνης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και της Διεθνούς Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας.

Η πρώτη εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και λειτουργεί απρόσκοπτα, έχοντας οργανώσει 14 σεμινάρια εκπαίδευσης στις δερματικέ δοκιμασίες και ανοσοθεραπεία. Όλα αυτά τα σεμινάρια είχαν την πλήρη επιστημονική και συναισθηματική υποστήριξη του Εμμανουήλ Χελιδόνη.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης δεν είναι μόνον άριστος χειρουργός, αλλά ιατρός με ευρύτατο φάσμα γνώσεων. Έτσι γνωρίζει σε βάθος Ιατρική Διατροφολογία, Περιβαλλοντική Ιατρική, Προληπτική Ιατρική, Συμπληρωματική και Εναλλακτική Ιατρική.

Με την ερευνητική διάθεση που τον διακατέχει επινόησε την καινοτόμο τεχνική διόρθωσης της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος SLC (septum laster correction) την οποία, μετά από έρευνα χρόνων, την εξέλιξε σε συνεργασία με τον Dr. Emil Sobol.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί μη καταστρεπτική ακτινοβολία LASER, επιδρώντας θερμικά και μηχανικά στον χόνδρο, με αποτέλεσμα την ανώδυνη διόρθωση των παραμορφώσεων του ρινικού διαφράγματος χωρίς να επηρεάζει την ακεραιότητα των άλλων ιστών του διαφράγματος.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης, ως ωτορινολαρυγγολόγος είναι εμπειρογνώμων σε θέματα ακοής, όσφρησης, γεύσης, ισορροπίας και αντιμετώπισης δυσεπίλυτων ΩΡΛ προβλημάτων.

Υποστηρίζει κάθε φυσική και εναλλακτική μορφή θεραπείας, εφόσον είναι τεκμηριωμένη επιστημονικά . Έχει διαπιστώσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στους Έλληνες ασθενείς και είναι σύμβουλος και εμπειρογνώμων συμπληρωματικής ιατρικής σε θέματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Ο Εμμανουήλ Χελιδόνης διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, είναι ιδρυτικό μέλλος όλων των επιμέρους Ωτορινολαρυγγολογικών εταιρειών

Τόπος εργασίας:Χατζηδάκη Ιωσήφ 7, Άγιος Τίτος, Ηράκλειο 71202, Κρήτης, τηλ. 6944443821, 2810244400400Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »