Δοκουσλής Κωνσταντίνος

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


O Κωνσταντίνος Δοκουσλής είναι Ιατρός, ειδικός Χειρουργός, διευθυντής του κέντρου υγείας Καρυών, στο Άγιον Όρος. Η πολυετής υπηρεσία του Κωνσταντίνου Δοκουσλή σε ένα Κέντρο Υγείας μιας απομονωμένης υγειονομικά, αλλά και συγκοινωνιακά περιοχής της χερσονήσου του Άθωνος, συνέβαλε στην ανάδειξη του ιατρικού ταλέντου του, ως κλινικού ιατρού. 

Απαιτούνται μεγάλα ψυχικά αποθέματα να ζει ένας γιατρός απομονωμένος και εργαζόμενος επί 24ώρου βάσεως, δίδοντας λύση σε ιατρικά προβλήματα τόσο των Μοναχών, που υπάρχουν στις Ιερές Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους, αλλά και στις χιλιάδες των κοσμικών ταξιδιωτών  που επισκέπτονται, όλο το έτος, το Άγιο Όρος. 

Ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής είναι πρωτοπόρος Έλληνας Ιατρός στη χρησιμοποίηση της τηλεϊατρικής, διότι είναι υποχρεωμένος να κάνει διαγνώσεις τηλεφωνικά και να δίδει θεραπευτικές οδηγίες σε πάσχοντες των δυσπρόσιτων , απομακρυσμένων από τις Καρυές και απομονωμένων γεωγραφικά  Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, καθώς το οδικό δίκτυο είναι σχεδόν υποτυπώδες ή ανύπαρκτο στο Άγιον Όρος.

Η  ιατρική  παρατηρητικότητα του Κωνσταντίνου Δοκουσλή και βαθειά γνώση του, των βασικών ιατρικών επιστημών, όπως η φυσιολογία, παθολογική φυσιολογία, βιοχημεία, κλινική φαρμακολογία, ανοσολογία και Δημόσια Υγιεινή, κατέστησαν τον Κωνσταντίνο Δοκουσλή εξαιρετικό κλινικό, που γνωρίζει άριστα την άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και την οργάνωση και εκτέλεση αεροδιακομιδών, από τις Καρυές σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της Βορείου Ελλάδος.

Ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής έχει ερευνήσει την ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος χλωρίδα της χερσονήσου του Αγίου Όρους. Αυτή η ερευνητική του διάθεση συνέβαλε στη συνεργασία μου μαζί του να ανιχνεύσουμε και περιγράψουμε την  Αλλεργιογόνο χλωρίδα του Αγίου Όρους, της οποίας τα αποτελέσματα εκδίδονται σταδιακά στην ιστοσελίδα www.allergopedia.gr.

O Κωνσταντίνος Δοκουσλής έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα  στην περιβαλλοντική ιατρική, τη χειρουργική ογκολογία, την επείγουσα ιατρική και χειρουργική, την κλινική φαρμακολογία, την προληπτική ιατρική, την συμπληρωματική ιατρική και τις επιπτώσεις της έλλειψης βιταμίνης D3  στο   Μοναχικό πληθυσμό του Αγίου Όρους. 

Οι δυσμενείς συνθήκες άσκησης της ιατρικής σε μια απομονωμένη περιοχή  συνέβαλαν στο να αναζητά ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής θεραπευτικές λύσεις σε καταστάσεις, που η συμβατική ιατρική δεν δίδει αποτελεσματικές  λύσεις ή λύσεις που προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Γιαυτό έχει μελετήσει όλες τις τεκμηριωμένες βιβλιογραφικά μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής.

Ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής είναι πραγματικός Ιπποκρατιστής, αφού πάντοτε χορηγεί θεραπείες, αφού έχει κάνει προσεκτική και επίμονη αναζήτηση των αιτίων των νόσων.

Ο ιατρικός τρόπος σκέψης και δράσης του Κωνσταντίνου Δοκουσλή συνοδεύεται από μια υψηλής ποιότητος πνευματικότητα, που απορρέει από τη βαθειά και ουσιαστική πίστη του στον Τριαδικό Θεό, που τον βοηθάει να μετατρέπει κάθε ανησυχία, άγχος και φόβο σε πίστη και ελπίδα.

Με αυτά τα επιστημονικά και πνευματικά εφόδια ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής έχει αναδειχθεί από τους ασθενείς και τους συναδέλφους του ως ο Ιατρικός Εμψυχωτής (Medica lLife Coach)  στο Άγιον Όρος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΚΟΥΣΛΗ: Κέντρο Υγείας Καρυών. Καρυές, 63086, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, τηλ. 237702321723770232172377023217

ΔΡ Δημήτριος Ν. Γκέλης

 Η πρόσοψη του Κέντρου Υγείας Καρυών Αγίου ΌρουςΑπό το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »